Arhitektura, izkušnje |

6 MIN BRANJA

Hiše Lumar na portalu Ambienti - 2. del

Poleg prispevkov v TV-oddajah, ki smo jih zbrali v enem prejšnjih blog zapisov, so bile hiše Lumar predstavljene tudi na spletnem mestu Ambienti, kjer prav tako lahko najdete zanimive arhitekturne rešitve iz Slovenije, koncepte bivanja, pa tudi nasvete in članke o trendih, oblikovanju vrtov in podobno. Odkrijte zgodbe naših zadovoljnih kupcev iz vse Slovenije na portalu Ambienti.



Primorska hiša z elegantnimi detajli, prilagojena hiša Zen 187, arhitekt Miha Završnik in Studio Tina Rugelj

Individualno prilagojena zasnova hiše na osnovi Lumar hiše Zen 187 je nastala v tesnem sodelovanju med arhitekti in projektanti iz podjetja Lumar in arhitektkami iz Studia Tina Rugelj, ki so prevzele oblikovanje notranje opreme. Zasnovana je za lastnike, zelo navezane na svojo lokalno primorsko pokrajino, in se s svojo enostavno arhitekturno zasnovo nevsiljivo zliva z avtohtono okolico.

Prilagojena hiša Zen 187
Prilagojena hiša Zen 187
Prilagojena hiša Zen 187
Prilagojena hiša Zen 187
Prilagojena hiša Zen 187
Prilagojena hiša Zen 187

Preberite več

Moderna hiša na obrobju mesta, individualna zasnova iz družine Blackline, SoNo arhitekti

Individualna hiša, ki so jo zasnovali SoNo arhitekti, za svojo preprostostjo skriva številne premišljene detajle. Na predmestnem zemljišču z gostejšo poselitvijo so mladi družini, ki je želela lasten, intimni zeleni kotiček, tega omogočili s premišljeno umestitvijo hiše na parcelo. Z velikimi zasteklitvami v vseh bivalnih prostorih so odprli pogled nanj iz hiše, hkrati pa jo zaščitili pred nezaželenimi pogledi iz okolice z manjšimi okni v intimnejšem delu te moderne zgradbe. Velike zasteklitve in vgrajeni naravni materiali družini zagotavljajo zdravo in udobno bivanje ter vzbujajo željo po skupnem preživljanju prostih trenutkov.

Preberite več

Hiša za vse letne čase, individualna zasnova, arhitekti Lumar

Družina je celoten projekt od zasnove, pridobivanja dokumentacije, do montaže zaupala arhitektom in projektantom podjetja Lumar. Arhitekturnemu biroju je pri načrtovanju uspelo ujeti želje družine, jih uskladiti z urbanističnimi pogoji parcele, hkrati pa je nadziral tudi proračun in izvedljivost detajlov ter svetoval glede energetske učinkovitosti hiše. Nastala je razgibana enodružinska hiša, ki preseneti s svojimi velikimi zasteklitvami in razkošno teraso, na kateri družina uživa skozi vse leto.

Hiša Lumar Individual
Hiša Lumar Individual
Hiša Lumar Individual
Hiša Lumar Individual
Hiša Lumar Individual

Preberite več

Hiša na vasi za mlado družino, prilagojena hiša Primus 150, arhitekt Miha Završnik

Mlado družino je prepričal racionalno izrabljen tloris Lumarjeve hiše Primus na 152 kvadratnih metrih, ki pa so jo v procesu načrtovanja še nekoliko prilagodili. Nastal je kakovostno naravno osvetljen in energetsko učinkovit dom, ki svoja vrata široko odpira proti naravi. Velik odprt bivalni prostor s prepleteno dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo družini omogoča bližino ob različnih dejavnostih, velike panoramske zasteklitve pa povezanost s prostorno teraso in vrtom. Družina je v svoj novi dom vnesla veliko topline in igrivosti, pri čemer je stavila predvsem na naravne materiale.

Lumar Primus
Lumar Primus
Lumar Primus
Lumar Primus
Lumar Primus

Preberite več

Pritlična hiša za mlado družino v Prekmurju, prilagojena hiša Terra-R 131, arhitekti Lumar

Mlada družina si je na svoji prekrasni parceli na robu naselja želela bivanja v stiku z naravo. Odločili so se za pritlično montažno hišo Terra in jo v procesu načrtovanja prilagodili tako parceli kot lokacijskim pogojem in potrebam družine. Atrijske hiše dandanes doživljajo preporod, saj poleg domačnosti, topline in funkcionalnosti ponujajo tesno povezanost z vrtom, ki marsikateri družini pomeni najpomembnejši prostor doma. Arhitekturna zasnova vključuje emocionalne komponente bivanja v naravi, tako da svetli bivalni prostori, nanizani okoli osrednjega atrija, ustvarjajo idealne razmere za druženje v notranjih in zunanjih ambientih.

Hiša Lumar Terra
Hiša Lumar Terra
Hiša Lumar Terra
Hiša Lumar Terra
Hiša Lumar Terra

Preberite več

Hiša za petčlansko družino, prilagojena hiša Brio 211, arhitektka Petra Bizjak (Lumar), notranja oprema in zunanja ureditev Tjaša Voh (AOS unikati)

Petčlansko družino je navdušila zasnova kataloške hiše Brio 211, zato so se odločili, da bodo gradnjo zaupali Lumarju. Skupaj z Lumarjevo arhitektko so arhitekturo izbrane hiše prilagodili svojim potrebam, jo še bolj razgibali z izbranimi materiali, da je nastala značajsko razgibana hiša z elegantno notranjo opremo, ki družini ponuja udobno in premišljeno razporeditev prostorov. Eleganca pa se prenaša tudi na fasado z obleko v vlaknocementnih ploščah. Hkrati z načrtovanjem prostorov hiše se je načrtovala tudi njena okolica, s čimer so jo lahko optimalno vključili v življenjski slog družine, ki lahko v njej uživa v vseh letnih časih.

Preberite več

Sodobna hiša na gozdnem robu, hiša BlackLine Pure EE, SoNo arhitekti

Na idilični parceli na robu gozda nad Mežiško dolino je zrasla nekonvencionalna družinska hiša, ki se z veliki pritličnimi zasteklitvami odpira v dolino. Izhaja iz družine hiš Lumar BlackLine, ki so jo zasnovali SoNo arhitekti in jih odlikujejo drzne, sodobne linije, najvišji standardi pri izbiri materialov, vgrajenih tehnologij in energetske učinkovitosti. Kljub dobro premišljeni arhitekturni zasnovi tako kot vsaka Lumarjeva kataloška hiša ponuja dovolj prostora za personalizacijo in nastal je dom, ki je družini pisan na kožo.

Lumar BlackLine Pure EE
Lumar BlackLine Pure EE
Lumar BlackLine Pure EE
Lumar BlackLine Pure EE
Lumar BlackLine Pure EE

Preberite več

Dvokapna predmestna hiša z dovršenim interierjem, prilagojena hiša Komfort, arhitekt Miha Završnik (Lumar), notranja oprema Studio Tina Rugelj

Sredi predmestja večjega mesta stoji na videz navadna dvokapnica, ki pa v sebi skriva številna presenečenja. Prilagajanje načrta hiše Komfort je potekalo v tesnem sodelovanju z lastnikoma in nastal je razgiban dom, ki odraža njuno osebnost in življenjski slog – ljubezen do potovanj in zdravega življenja, pa tudi pozornost do detajlov in naravnih materialov. Široki in dolgi napušči ščitijo zunanje površine pred dežjem in se v zgornji etaži podaljšajo v balkon. Prav posebno ugodje hiši zagotavljajo tudi dvovišinska jedilnica, velike steklene površine, ki v prostor prepuščajo naravno svetlobo, nadgradnja s pametnimi inštalacijami in druge odlike.

Hiša Lumar Komfort
Hiša Lumar Komfort
Hiša Lumar Komfort
Hiša Lumar Komfort
Hiša Lumar Komfort
Hiša Lumar Komfort

Preberite več

Prilagodljiva skoraj nič energijska hiša za sladokusce, prilagojeni hiši Primus Edition, arhitekt Miha Završnik

Hiša Primus v množici izvedenk in realizacij dokazuje, da je zasnovana odlično. Njena arhitektura je izčiščena in kompaktna, kar uporabnikom na majhni kvadraturi omogoča maksimalno ugodje bivanja, pa tudi veliko možnosti prilagajanja. Kako dobro se vključuje v pokrajino in kako jo s svojimi željami, potrebami in značajem sooblikujejo lastniki, poglejte na dveh izvedbah hiše Primus EDITION. Njuni lastniki poudarjajo, da v novem domu zelo uživajo in da se je njihova izbira večkrat izkazala za pravilno, kar spoznavajo vsakič, ko prespijo kje drugje.

Hiša na robu gozda blizu štajerske prestolnice, ki se brezhibno vklaplja v okolico.


Hiša, ki s kompaktno zasnovo še bolj poudari značaj nizkoenergijske hiše.

Preberite več



Dinamična hiša za mlado družino, individualna hiša iz družine Lumar Blackline, SoNo arhitekti

Težki lokacijski pogoji so pri snovanju hiše na Vrhniki arhitektom predstavljali velik izziv, a hkrati spodbudo oblikovanja presežkov. Dokončana hiša se kot orlovo gnezdo razprostira na vrhu hriba, pogledi nanjo iz različnih kotov pa ponujajo povsem drugačno interpretacijo njene zasnove. Z zanimivo streho – v osnovi trokapnico, so ustvarili razgiban in dinamičen objekt, ki z odprto tlorisno zasnovo zagotavlja kakovostno domovanje mladi družini. »Znova in znova gledam hišo in doživljam povsem nove poglede nanjo,« rada o svojem domu pove lastnica, ki že od začetka ni želela tipske hiše, ampak tako, ki bo povsem prilagojena željam njene družine. Z izdelano idejno zasnovo so začeli z iskanjem izvajalca in Lumarjevi izvajalci so bili edini, ki niso rekli, da se ne da, ampak so našli rešitve.

SoNO_HISA_RE_6
Fotografije: SoNo arhitekti
SoNO_HISA_RE_4-1
Fotografije: SoNo arhitekti
SoNO_HISA_RE_8
Fotografije: SoNo arhitekti
SoNO_HISA_RE_5
Fotografije: SoNo arhitekti
SoNO_HISA_RE_9
Fotografije: SoNo arhitekti

Preberite več

 


Si tudi vi želite ustvariti dom v lastni hiši? Posvetujete se z našimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali do sanjskega doma, obiščite pa tudi našo vzorčno hišo v Dragomlju in začutite način gradnje Lumar.

Lumarjevi svetovalci so vam za pogovor v živo na voljo vsak delavnik med 13. in 14. uro, izven tega časa pa lahko oddate povpraševanje preko obrazca ali maila.

 

Pogovor s svetovalcem

Ogled vzorčne hiše Lumar