Top 10 |

Dodatni podatki v eni vrstici

Najbolj brane Lumar vsebine v 2022

Najbolj brane Lumar vsebine v 2022

V letu 2022 smo pri Lumarju za vas pripravili veliko zanimivih vsebin. Verjamemo, da ste v njih našli koristne informacije ter spoznali veliko novega glede trajnostne montažne gradnje z lesom. Zahvaljujemo se vam, da ste nas spremljali. Morda bi katerega od blog zapisov ali drugih vsebin želeli ponovno prebrati ali pa ste nekatere zapise spregledali, zato smo ob zaključku leta na enem mestu zbrali tiste vsebine, ki so vas letos najbolj pritegnile.

Prijetno branje in brezskrbno v 2023!

 

3 najbolj gledani virtualni sprehodi

Ponovno se sprehodite po hišah Lumar, ki ste jih na spletu najpogosteje obiskovali. Njihov virtualni sprehod vam omogoča realističen vpogled v notranjost vsake hiše, kot bi se v resnici sprehajali po njej. Vabljeni na obisk!

 

Virtualni sprehod Aktivna hiša Lumar

Aktivna hiša Lumar

Aktivna hiša Lumar je zasnovana individualno. Zgradili smo jo leta 2013 kot prvo aktivno vzorčno hišo za poskusno bivanje v Sloveniji in jo še danes radi obiskujete.

Virtualni sprehod po aktivni hiši Lumar

 

Virtualni sprehod Lumar Terra-V 158

Lumar Terra-V 158

Naša najbolj priljubljena pritlična hiša Terra v velikosti 158 kvadratnih metrov ima urejeno notranjo razporeditev in brezpogojno navezavo na zunanji terasni prostor, ki tako postaja središče dnevnega dogajanja. Razporeditev sob omogoča smiseln preplet programov.

Virtualni sprehod po hiši Terra

 

Virtualni sprehod Lumar Kaja-M 124

Lumar Kaja-M 124

Lumar Kaja-M je hiša z dvokapno streho in tradicionalnimi napušči, ki nudi brezčasno podobo, izjemno dobro osvetlitev ter čudovite poglede v okolico. Izpostavljeni izzidek tvori zavetrje naravno senčeni terasi za brezskrbne užitke na prostem.

Virtualni sprehod po hiši Kaja

 

2022-12-virtualni-sprehodi

Vsi virtualni sprehodi po hišah Lumar

So vam virtualni ogledi po naših hišah všeč? Sprehodite se še po ostalih hišah Lumar.

Vsi virtualni sprehodi

 

 

10 najbolj branih vsebin v 2022

V tem seznamu predstavljamo 10 najbolj branih vsebin v letu 2022. Predstavljene so vsebine z različnih področij, med njimi je veliko izobraževalnih vsebin pa tudi nekaj zanimivih intervjujev. Vabimo vas, da si preberete še katero, ki ste jo mogoče zamudili ali pa bi si jo želeli ponovno prebrati.

 

Gradnja montažne hiše skozi oči stranke – 1. del: od prve želje do podpisa pogodbe

Gradnja montažne hiše skozi oči stranke – 1. del: od prve želje do podpisa pogodbe

Če se odločate za nakup montažne hiše, so več kot dobrodošle izkušnje strank, ki so že prehodile to pot. V seriji blog zapisov spremljamo zgodbo Maše in Denisa Šketako, od prvih želja po lastnem domu do zaključka gradnje. V prvem prispevku serije smo se z njima in Lumarjevim svetovalcem Gašperjem Fistravcem pogovarjali o prvih korakih do podpisa pogodbe o gradnji, do naslednjih delov njune zgodbe pa vas vodijo povezave v vsakem posameznem zapisu.
Preberite več

 

Nakup stanovanja ali gradnja hiše? Pregledali smo prednosti in pomanjkljivosti

Nakup stanovanja ali gradnja hiše? Pregledali smo prednosti in pomanjkljivosti

Pri odločanju o tem, v kakšni nepremičnini boste živeli, v stanovanju ali hiši, je poleg cene treba upoštevati še vrsto drugih stvari. Zato je zelo pomembno, da se pri odločitvi ne prenaglite in dobro pretehtate vse razloge ZA in tudi morebitne pomanjkljivosti. Preberite in spoznajte prednosti in pomanjkljivosti stanovanja ter hiše.
Preberite več

 

10 nasvetov za nakup in gradnjo nove montažne hiše (po izkušnjah strank)

10 nasvetov za nakup in gradnjo nove montažne hiše (po izkušnjah strank)

Kupci montažnih hiš so ves čas zelo vpleteni v proces nakupa, načrtovanja in gradnje. Pri tem dobivajo dragocene izkušnje, ki lahko koristijo vsem tistim, ki se za montažno hišo šele odločajo. Preberite o izkušnjah Maše in Denisa Šketako, ki sta jih pridobila med gradnjo svoje hiše in kaj svetujeta.
Preberite več

 

Vse o montažni gradnji

Vse o montažni gradnji

Ker je gradnja hiše projekt, ki se ga večina loti le enkrat v življenju, je toliko bolj pomembno, da že pri načrtovanju in tudi pozneje med gradnjo sprejemate prave odločitve. Začne se pri osnovni dilemi, ali naj bo hiša zidana ali montažna, in nadaljuje s spoznavanjem postopka, materialov, ponudnikov ter številnimi drugimi vprašanji. Preberite vodič po montažni gradnji in se prepričajte, zakaj je montažna hiša prava izbira.

Preberite več

 

Nakup hiše Lumar: kako poteka postopek od prvega sestanka do vselitve

Nakup hiše Lumar: kako poteka postopek od prvega sestanka do vselitve

Čeprav si marsikdo predstavlja, da je pot do montažne hiše enostavna, saj za veliko stvari poskrbi izvajalec, je še vedno prepletena s številnimi neznankami in izzivi. Dobro je, da poznate celoten postopek, saj se boste tako lažje odločali. Vas pa pri Lumarju kot izkušeni svetovalci vodimo skozi vsak korak in vam pomagamo sprejeti prave odločitve. Preberite, kako.

Preberite več

 

Kako varne so montažne hiše v primerjavi s klasičnimi?

Kako varne so montažne hiše v primerjavi s klasičnimi?

Slovenci smo imeli do montažne gradnje sprva precej predsodkov, a stvari se spreminjajo. Danes vemo, da ustrezna sestava konstrukcije, pravilna izbira in vgradnja materialov ter primernih stenskih oblog zagotavljajo zahtevano požarno varnost, zvočno zaščito, akumulacijo toplote, zaščito pred insekti in s tem trajnost montažnih hiš. Preberite in se prepričajte, da so skrbi o varnosti pri sodobnih montažnih hišah odveč.

Preberite več

 

iQwood: patentirana tehnologija z masivno konstrukcijo

iQwood: patentirana tehnologija z masivno konstrukcijo

Patentirana tehnologija z masivno konstrukcijo iQwood odraža Lumarjevo vizijo trajnostne gradnje. Je popolnoma naravna, iz nežno sušenega alpskega lesa, pridobljenega na trajnosten način, dimenzijsko stabilna in odporna proti škodljivcem. Zgrajena je povsem brez lepil, kemikalij in kovin, saj so stene in stropi iz križno zloženih lesenih plošč, trdno spojenih z masivnimi lesenimi mozniki. Preberite več o tehnologiji iQwood.

Preberite več

 

Energetska kriza: izziv na poti do energetske neodvisnosti

Energetska kriza: izziv na poti do energetske neodvisnosti

Skrajni čas je, da začnemo razmišljati o tem, kako bi lahko postali čim bolj energetsko neodvisni od gibanja cen energentov na trgu. Te namreč nenadzorovano naraščajo, umiritve rasti pa strokovnjaki v kratkem ne pričakujejo, pa še takrat bodo verjetno višje kot pred krizo. Pripravili smo nekaj priporočil, ki vam lahko pomagajo pri boju z energetsko krizo.

Preberite več

 

Peter Kauzer: »Po tekmovanjih se je najlepše vračati v svoj dom«

Peter Kauzer: »Po tekmovanjih se je najlepše vračati v svoj dom«

Svoj novi dom si bo v hiši Lumar ustvarila tudi družina srebrnega olimpijca in večkratnega svetovnega prvaka v kajaku na divjih vodah Petra Kauzerja. Preberite, kaj nam je povedal o svoji športni karieri, načrtih in o izkušnjah ter pričakovanjih gradnje z Lumarjem.

Preberite več

 

Top 10 hiš v 2022 po vašem izboru

Top 10 hiš v 2022 po vašem izboru

Poglejte, katere hiše Lumar so v letu 2022 pritegnile največ zanimanja. Njihova arhitekturna zasnova je različna, tako kot so različne želje in potrebe njihovih stanovalcev ter lokacijske zahteve, vsem pa je skupen sodoben in funkcionalen design in visoko bivalno udobje.

Preberite več

 

Več vsebin na blogu Lumar

Na našem blogu najdete še več zanimivih vsebin, ki bodo odgovorile na marsikatero vaše vprašanje ali premagale dvom in vam pomagale pri pomembnih odločitvah o bivanju in gradnji vašega novega doma.

Preberite več vsebin na blogu