Top 10 |

7 MIN BRANJA

Najbolj brane Lumar vsebine v 2023

Leto 2023 je bilo za nas posebno leto, saj je Lumar praznoval svoj 30. rojstni dan. Veseli smo, da ste bili z nami in nas spremljali na našem spletnem mestu in blogu, kjer smo za vas pripravili veliko zanimivih vsebin. Morda ste spregledali kakšno koristno informacijo za vas ali bi jo želeli ponovno prebrati, zato smo ob zaključku leta na enem mestu zbrali tiste vsebine, ki so vas letos najbolj pritegnile.

 

Najbolj gledani virtualni sprehodi

Ponovno se sprehodite po hišah Lumar, ki ste jih letos na spletu najpogosteje obiskovali. Njihov virtualni sprehod vam omogoča realističen vpogled v notranjost vsake hiše, kot bi se v resnici sprehajali po njej. Vabljeni na obisk!

 

Virtualni sprehod Lumar Terra-V 158

Lumar Terra-V 158

Naša najbolj priljubljena pritlična hiša Terra v velikosti 158 kvadratnih metrov ima urejeno notranjo razporeditev in brezpogojno navezavo na zunanji terasni prostor, ki tako postaja središče dnevnega dogajanja. Razporeditev sob omogoča smiseln preplet programov.

Virtualni sprehod po hiši Terra

 

Lumar Atractivo

Lumar Atractivo

Hiša Lumar Atractivo je prostorsko izrazito odprta in je namenjena vsem, ki svoj čas doma preživljajo v širšem krogu družine in prijateljev. Poudarjeno komfortna dnevna soba, jedilnica in kuhinja omogočajo družabna srečanja in druženja, ki se z lahkoto nadaljujejo tudi v zavetju zunanjega nadstreška.

Virtualni sprehod po hiši Atractivo

 

Lumar Vivus

Lumar Vivus

Hiša Lumar Vivus dopolnjuje ponudbo mansardnih skoraj nič-energijskih hiš Lumar. Arhitekturna zasnova hiše se spogleduje s tradicionalnimi vzorci, ki jih z izbranimi detajli presega na sodoben način. Odprt dnevno bivalni prostor v pritličju združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, ki se prek velikih zasteklitev povezujejo z zunanjostjo. Nadkrita terasa nudi diskretno zavetje za druženje v vseh letnih časih.

Virtualni sprehod po hiši Vivus

 

2022-12-virtualni-sprehodi

Vsi virtualni sprehodi po hišah Lumar

So vam virtualni ogledi po naših hišah všeč? Sprehodite se še po ostalih hišah Lumar.

Vsi virtualni sprehodi

 

 

Najbolj brane vsebine v 2023

Zbrali smo vsebine, ki so vas v tem letu najbolj pritegnile. Pokrivajo različna področja, od prednosti montažnje gradnje do sanacije hiš po letošnjih hudihih poplavah, med njimi pa se boste našli tudi nekaj zanimivih intervjujev z družinami, ki bivajo v hišah Lumar. Vabimo vas, da si preberete zapise, ki ste jih mogoče zamudili ali pa bi si jih želeli ponovno prebrati.

 

7-prednosti-montazne-gradnje

7 prednosti montažne gradnje

Odločitev za gradnjo lastne hiše je velik korak in pomembno je, da izberete hišo, ki bo najbolj ustrezala vam in vašim potrebam ter pričakovanjem. Danes dom ni le hiša, v kateri preživljamo čas z družino in prijatelji, temveč postaja stičišče tehnologij v konceptu trajnostnega razvoja. Na trgu lahko najdete številne ponudnike tako klasičnih kot montažnih hiš, zato je pomembno, da pred nakupom tudi sami pridobite čim več informacij s tega področja. Poznavanje montažne gradnje je eno izmed ključnih znanj pri nakupu vašega novega doma, saj tak način gradnje prinaša mnoge prednosti. Katere?Preberite več

 

wolfgang-hasselmann-w_EgxbPQfiA-unsplash

Sanacija hiš po poplavah

Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki in ekipe so s svojim znanjem in izkušnjami iz gradnje, pa tudi na podlagi informacij iz terena pripravili nekaj nasvetov za sanacijo hiš po poplavah. O tem smo se pogovarjali z vodjo razvoja in trajnosti pri Lumarju Natašo Teraž Krois, vodjo servisne službe Markom Bebrom in vodjo gradbišč Boštjanom Šalamonom, ki je hkrati tudi namestnik poveljnika gasilskega poveljstva občine (GPO) Braslovče ter član štaba civilne zaščite (CZ) Braslovče in je v prvih vrstah doživel vso razsežnost poplav.Preberite več

 

Parcela

Kaj preveriti pred nakupom parcele za gradnjo hiše?

Pri iskanju parcele, na kateri nameravamo graditi hišo, je običajno treba sklepati kompromise med željami, ponudbo na trgu in denarjem, ki smo ga pripravljeni odšteti za nakup zemljišča. Predvsem pa je treba preveriti več ključnih dejavnikov, kot so možnosti in omejitve za gradnjo, ter poskrbeti za zakonodajne in kupoprodajne postopke, saj nas lahko napačne odločitve drago stanejo.
Preberite več

 

Lumar Individual

Hiše iQwood: odgovori strokovnjakov na najpogostejša vprašanja kupcev

Ker je gradnja hiše projekt, ki se ga večina loti le enkrat v življenju, je toliko bolj pomembno, da že pri načrtovanju in tudi pozneje med gradnjo sprejemate prave odločitve. Začne se pri osnovni dilemi, ali naj bo hiša zidana ali montažna, in nadaljuje s spoznavanjem postopka, materialov, ponudnikov ter številnimi drugimi vprašanji. Preberite vodič po montažni gradnji in se prepričajte, zakaj je montažna hiša prava izbira.

Preberite več

 

Lumar Brio 211_Individual

Miti in resnice o montažni gradnji

Slovenci smo imeli do montažne gradnje sprva precej predsodkov, a stvari se spreminjajo. Danes vemo, da ustrezna sestava konstrukcije, pravilna izbira in vgradnja materialov ter primernih stenskih oblog zagotavljajo zahtevano požarno varnost, zvočno zaščito, akumulacijo toplote, zaščito pred insekti in s tem trajnost montažnih hiš. Preberite in se prepričajte, da so skrbi o varnosti pri sodobnih montažnih hišah odveč.

Preberite več

 

Ana in Tadej Krošlin

Ana in Tadej Krošlin: »V novi hiši je vedno prijetno toplo«

Patentirana tehnologija z masivno konstrukcijo iQwood odraža Lumarjevo vizijo trajnostne gradnje. Je popolnoma naravna, iz nežno sušenega alpskega lesa, pridobljenega na trajnosten način, dimenzijsko stabilna in odporna proti škodljivcem. Zgrajena je povsem brez lepil, kemikalij in kovin, saj so stene in stropi iz križno zloženih lesenih plošč, trdno spojenih z masivnimi lesenimi mozniki. Preberite več o tehnologiji iQwood.

Preberite več

 

Nakup hiše Lumar: kako poteka postopek od prvega sestanka do vselitve

Nakup hiše Lumar: kako poteka postopek od prvega sestanka do vselitve

Čeprav si marsikdo predstavlja, da je pot do montažne hiše enostavna, saj za veliko stvari poskrbi izvajalec, je še vedno prepletena s številnimi neznankami in izzivi. Dobro je, da poznate celoten postopek, saj se boste tako lažje odločali. Vas pa pri Lumarju kot izkušeni svetovalci vodimo skozi vsak korak in vam pomagamo sprejeti prave odločitve. Preberite, kako.

Preberite več

 

Petkovsek-naslovna

Mitja Petkovšek in Mojca Rode: »Radi smo doma«

Skrajni čas je, da začnemo razmišljati o tem, kako bi lahko postali čim bolj energetsko neodvisni od gibanja cen energentov na trgu. Te namreč nenadzorovano naraščajo, umiritve rasti pa strokovnjaki v kratkem ne pričakujejo, pa še takrat bodo verjetno višje kot pred krizo. Pripravili smo nekaj priporočil, ki vam lahko pomagajo pri boju z energetsko krizo.

Preberite več

 

 

Več vsebin na blogu Lumar

Na našem blogu najdete še več zanimivih vsebin, ki bodo odgovorile na marsikatero vaše vprašanje ali premagale dvom in vam pomagale pri pomembnih odločitvah o bivanju in gradnji vašega novega doma.

Preberite več vsebin na blogu