Top 10 |

7 MIN BRANJA

Poletno branje

Za počitniški čas smo zbrali nekaj vsebin z našega spletnega mesta, ki so vas v zadnjem času najbolj pritegnile. Vabimo vas, da si preberete zapise, ki ste jih mogoče zamudili ali pa bi si jih želeli ponovno prebrati. Med njimi boste našli intervju z violončelistom Lukom Šulićem, ki je pred kratkim izdal nov samostojni album s skladbami, ki jih je ustvarjal tudi v hiši Lumar, koristne nasvete pred nakupom parcele in hiše, pa tudi prispevke o aktualnih arhitekturnih trendih. Verjamemo, da vam bodo v navdih.


 

Luka Šulić

Luka Šulić: »Naša hiša je ravnotežje med sodobnostjo in domačnostjo«

Ob naši 30. obletnici so znani Slovenci delili svoje izkušnje gradnje in bivanja v hiši Lumar. Dom za svojo, zdaj že 6-člansko družino, je z nami ustvaril tudi priljubljeni glasbenik Luka Šulić. V njem danes ustvarja svojo glasbo in nepozabne spomine. Preberite pogovor z njim.Preberite več

 

Parcela

Kaj preveriti pred nakupom parcele za gradnjo hiše?

Pri iskanju parcele, na kateri nameravamo graditi hišo, je običajno treba sklepati kompromise med željami, ponudbo na trgu in denarjem, ki smo ga pripravljeni odšteti za nakup zemljišča. Predvsem pa je treba preveriti več ključnih dejavnikov, kot so možnosti in omejitve za gradnjo, ter poskrbeti za zakonodajne in kupoprodajne postopke, saj nas lahko napačne odločitve drago stanejo.
Preberite več

 

Lumar Primus

Je zdaj pravi čas za nakup hiše?

Nakup nepremičnine je velik finančni zalogaj in za večino ljudi enkratni življenjski projekt. Razumljivo je, da te odločitve ne moremo sprejeti zlahka. V razmišljanje se pogosto prikrade tudi vprašanje, kdaj je pravi čas za nakup ali gradnjo nove hiše. 

Preberite več

 

Lumar-Individual_3-(13)

Sodobni arhitekturni trendi: trajnostni dizajn

Pri zasnovi hiš je v zadnjih letih čedalje bolj v ospredju trajnostnost, to je zasnova, ki upošteva okoljske, socialne in ekonomske vidike in se je vsaj pri montažnih hišah že dodobra uveljavila. Od arhitektov zahteva več in nova znanja, da lahko v zasnovo vključijo trajnostni vidik. Preberite več o trendu trajnostne arhitekture.

Preberite več

 

Lumar Primus

Kako se lahko prilagodi kataloška hiša

Sodobna tehnologija montažne gradnje in materiali omogočajo nadvse raznoliko arhitekturo, veliko prilagodljivost in razgiban dizajn. Tudi če izhaja iz kataloške hiše, ji vsaka stranka doda nekaj svojega, individualnega, tako da je na koncu vsaka hiša edinstvena. Možnosti prilagajanja je veliko. O tem, kaj vse je možno, smo se pogovarjali z vodjo arhitekturnega biroja Katjo Božičko.

Preberite več

 

Lumar Individual

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje

Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov. Njihova najpomembnejša prednost je možnost kuhanja in druženja na prostem – da lahko ob prijetnih večerih gostimo prijatelje in družino, se veselimo skupnega kuhanja in uživanja ob hrani na prostem ter ob tem ustvarjamo nove spomine.

Preberite več

 

Lumar Kubus

Kako primerjati ponudbe za montažne hiše?

Ko primerjamo ponudbe za montažne hiše, se ne razlikujejo le v ceni. Vsebujejo različne materiale, različne storitve, tudi vložek našega časa in truda se razlikuje, kar je težko prepoznati na prvi pogled. Zato naj cena ne bo edini odločilni kriterij, ampak je treba razmisliti tudi o drugih dejavnikih. 

Preberite več

 


Več vsebin na blogu Lumar

Na našem blogu najdete še več zanimivih vsebin, ki bodo odgovorile na marsikatero vaše vprašanje ali premagale dvom in vam pomagale pri pomembnih odločitvah o bivanju in gradnji vašega novega doma.

Preberite več vsebin na blogu

 

Si tudi vi želite ustvariti dom v lastni hiši? Posvetujete se z našimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali do sanjskega doma, obiščite pa tudi našo vzorčno hišo v Dragomlju in začutite način gradnje Lumar.

Lumarjevi svetovalci so vam za pogovor v živo na voljo vsak delavnik med 13. in 14. uro, izven tega časa pa lahko oddate povpraševanje preko obrazca ali maila.

Pogovor s svetovalcem

Ogled vzorčne hiše Lumar